Poprzedni temat «» Następny temat
Logotypy Mariusz10
Autor Wiadomość
Mariusz10 
User

Wysłany: 2009-08-12, 11:10   

ryan napisał/a:
czcionka wg mnie nie powinna być rozmazana.
całkiem fajnie.

sam robisz te wszystkie pen toole ?

Tak sam

-Co do czcionki to nie wiem czemu tak wyszło, może komprezja na .jpg hmmm

[ Dodano: 2009-08-13, 14:10 ]
http://iv.pl/images/5lzb0h75qynb3mxydst.jpg

crystaL 
User

Szmal: 5000g4u
Wysłany: 2009-08-13, 14:30   

company dał bym ciut wyżej i jedno S (to w kółku :d) w zupełności by wystarczyło :D

Badbanan14 
User
Wychowany na błędach

Wysłany: 2009-08-13, 17:10   

Również wydaje mi się, że to S wyżej jest zbędne, ścisnął bym to w pionie, kolory jak zwykle dobre.

Sygnatura by aLabsko, dzięki.

kolas 
User

Wysłany: 2009-08-13, 20:11   

Logos forum całkiem ładny, błędów nie widzę ;] Łodzie Galeono - te kreski trochę poucinane na dole, taki średni ;P Bull Bamb mi się podoba, fajne połączenie kolorów, tylko trochę nie wiadomo o co chodzi, o czym już Banan wspomniał ;] W 'AcessQuestionos' bym dosycił niebieski, bo wygląda blado przy czerwonym ;P W ostatnim podzielam zdanie wyżej komentujących - jedno kółko z S by wystarczyło, 'company' podwyższyłbym, bądź oddzielił lekką kreską i zostawił tak jak jest :P Te ostatnie logosy całkiem fajne i z pomysłem ;]

Mariusz10 
User

Wysłany: 2009-08-21, 12:38   

http://iv.pl/images/yar0g250u7yn6kpgvy4.png

tak na szybko xD
wiem wiem chyba najsłabszy, choć może...?!

Moonlight 
User
Świece nocą

Wysłany: 2009-08-22, 11:45   

Tak, najsłabszy, logotyp słaby, sygnet w ogóle bez pomysłu. Pare kółek ze zmienionym opacity. Po za tym to nie jest logo, bo loga sie robi w programach do tego przeznaczonych.

Wszystkie logo bez polotu i pomysłu, loga mają być związane z czymś co firma robi a nie pare kółeczek.

Logotyp to czcionka a sygnet to znak graficzny.

Mariusz10 
User

Wysłany: 2009-08-22, 12:03   

Nie lubie ludzi którzy wpadna TU, na forum raz na "jakiś czas" (przez co rozumiem baaardzo żadko), a mieli wcale nie wpadać ehh zal.pl dzieci NEO i tyle

Pokaz cos swojego?!! widziałeś dzisiejsze loga? chyba nie to radze obejrzyj ;) przyda Ci się to!

Moonlight napisał/a:
Po za tym to nie jest logo, bo loga sie robi w programach do tego przeznaczonych.

Woo serio?!
Nie umiem jeszcze w pełni bdb posługiwać się Ilu, a Corela nie za bardzo lubie ;)
Tu nie chodzi narazie o to gdzie (w jakim programie) jest to robione, a jak wyglada, czy sie podoba :| zal

Moonlight 
User
Świece nocą

Wysłany: 2009-08-22, 23:37   

Mariusz10, wybacz, widocznie nie umiesz przyjąć krytyki, chciałem tylko napisać że brak ci pomysłów i tyle.

Mariusz10 napisał/a:
widziałeś dzisiejsze loga?

Widziałem, widze codziennie, w grafice, szczególnie tak mało komercyjnej jak my wykonujemy ważne jest to by w logu zobrazować czym dana firma bądź instytucja się zajmuje, więc bez obrazy ale takie są realia.

Wpadłem akurat dziś po adresy do stocków, oceniłem bo mi się chciało, powinieneś się cieszyć że wpadłem akurat do twojej galerii, więc nie wiem o co te bunty.

Aha, nie nazywaj mnie dzieckiem neo, ponieważ nie było Cię wtedy kiedy forum rozkwitało, za czasów Fujiego i sylwu$, więc jestem tutaj dłużej od ciebie i nie masz prawa tak mnie nazywać, bo nawet mnie dobrze nie znasz.

Pozdrawiam. Nie pisze więcej bo znowu Pan Crow zareaguje, a zapewne po tym poście na 100% to zrobi. :|

Crow 
Administrator

Wysłany: 2009-08-23, 03:06   

Mariusz z góry przepraszam za moją wypowiedź która będzie odbiegająca od tematu logotypów ale już powoli takie zagrania z strony Fluffiego zaczynają mnie irytować więc ..panie Moonlight omawiałem juć panu na pw że nikt nie będzie tolerował kolejnych prowokacyjnych zachowań jak np ta teraz 'i jak zwykle nic nie dotarło... mało tego patrzeć się już nie da na te twoje żale o ''czasach kiedy to na forum było ah oh ...' ,zawsze było tak samo , z tym że wtedy mieliście za nadto luzu w swobodzie wymowy krytykowaniu, poniżaniu innych i nikt z tym nic nie robił i jesli myślisz że wymieniając zawsze nicki byłych adminów coś wskórasz w tej sprawie no to na wstępie powiem ci ze się grubo przejechałeś'' , niestety oni nie mają czasu na takie pierdoły jak to o czym piszę w tej chwili ...więc pomysł z powrotem do starych korzeni odpada '' po za tym Fluffy miej litość.. oprócz mnie kilka osób zauwazyło że wchodzisz tutaj tylko po to aby napisać że kiedyś było lepiej... lub dodać jakiś negatywny wpis ...bądź chcesz pokazać że jak na swój wiek jesteś nie co wyżej intelektualnie niż pozostali ..
Moonlight napisał/a:
szczególnie tak mało komercyjnej jak my wykonujemy ważne jest to by w logu zobrazować czym dana firma bądź instytucja się zajmuje, więc bez obrazy ale takie są realia.
co jest błędnym myśleniem i widać to tu
Moonlight napisał/a:
ha, nie nazywaj mnie dzieckiem neo, ponieważ nie było Cię wtedy kiedy forum rozkwitało, za czasów Fujiego i sylwu$, więc jestem tutaj dłużej od ciebie i nie masz prawa tak mnie nazywać, bo nawet mnie dobrze nie znasz.
(tu sie uśmiałem) co ma data zarejestrowania do bycia/nie bycia dzieckiem neo - nie mam pojęcia.... ale wróćmy z powrotem do tych tanich gierek '' albo w końcu dodajesz coś o mnie w mniej lub bardziej zauważalny sposób ( screen 3 i 4) po czym jak gdyby nigdy nic naciskasz wyloguj''.. sprostowanie ''Sam sobie zaszkodziłeś wybrykami na forum i nie próbuj szukać w mojej osobie kozła ofiarnego'' prawda jest taka że utraciłeś swój szacunek na tej stronie i za wszelką cene chcesz go ponownie zdobyć w taki o to głupawy sposób .. Kolego nie tędy droga , może czas pomyśleć ze lepszym rozwiązaniem będzie zaprzestanie robienia z siebie niewiniątka..no i myślałem że jesteś dosadny w swoich wypowiedziach :
Moonlight napisał/a:
lol Blokujcie mnie dalej, mam inną miejscówke więc raczej tutaj wpadać nie będe... żegnam
jak to ktoś kiedyś napisał ''kliknąć klawisz wyloguj i zapomnieć o graphic4u." było by w twoim przypadku wskazane

Klik 1 < ''Wielka akcja pajacyk'' podpis który tak samo tyczy się tego co napisałem wyżej .. brak mi słów

http://iv.pl/images/i5n88jcfcrmvf9gd2fk.png

Klik 2 < Tutaj widzimy oburzenie o swoje wybryki.. co jest niedorzeczne..wręcz powiedziałbym absurdalne ''

Klik 3 < Tutaj kolejna prowokacja

..
Klik 4 < i tu to samo..

P.S -Chyba robisz to celowo... albo dalej pozwalasz sobą manipulować przez pewne osoby'' i takim czymś sam sobie szkodzisz/zaszkodziłeś... myślałem że obejdzie się bez takich postów ale widocznie inaczej się nie da i myślę że powinieneś sobie odpuścić takie zagranie no chyba że masz ochotę przeczytać kolejny temat SPISEK ale z tobą w roli głównej ''

Mariusz10 
User

Wysłany: 2009-08-23, 14:30   

Moonlight napisał/a:
Mariusz10, wybacz, widocznie nie umiesz przyjąć krytyki, chciałem tylko napisać że brak ci pomysłów i tyle.

Krytyki? To krytyka, sam napisałem, że to chyba najgorsze moje logo ;)

Moonlight napisał/a:
Widziałem, widze codziennie, w grafice, szczególnie tak mało komercyjnej jak my wykonujemy ważne jest to by w logu zobrazować czym dana firma bądź instytucja się zajmuje, więc bez obrazy ale takie są realia.

To jednak jak napisałem wczęsniej, nie znasz nowych realiów w robieniu logotypów ;) popatrz po niektórych firmach, wiecej firm/instytucji stosuje teraz "loga" w kształcie napisów i to też wygląda ładnie, wiec radze poszperać po necie ;P

Moonlight napisał/a:
Wpadłem akurat dziś po adresy do stocków, oceniłem bo mi się chciało, powinieneś się cieszyć że wpadłem akurat do twojej galerii, więc nie wiem o co te bunty.

łaska?! O dzieki seriooo ;) ;)

Moonlight napisał/a:
Aha, nie nazywaj mnie dzieckiem neo, ponieważ nie było Cię wtedy kiedy forum rozkwitało, za czasów Fujiego i sylwu$, więc jestem tutaj dłużej od ciebie i nie masz prawa tak mnie nazywać, bo nawet mnie dobrze nie znasz.

Przepraszam za to "dziecko NEO", wybacz!
A co ma "tamtejsza" sytuacja, do tej co jest teraz, są użytkownicy a że się troche zmieniło, tak jest wszedzie, wiec ... no nic zal!

Moonlight napisał/a:
Pozdrawiam. Nie pisze więcej [...]

Nie wierze...

P.S.: Sorry Crow, ale musiałem coś wyjaśnić
P.S2.: Spoko Crow, niektórym trzeba coś wyjaśnić, a może zrozumieją!

[ Dodano: 2009-08-25, 16:27 ]
http://iv.pl/images/7hgydluz2mbre0kqfuwl.jpg

Jak łatwo sie domyśleć, logo firmy produkującej markowe perfumy ;)

KML 
User
ło.

Wysłany: 2009-08-25, 17:15   

Jak to zobaczyłem to mi sie skojarzyło że to są jakieś utleniające kosmetyki xD

Zupełnie mi to nie pasuje do perfum. Logo tez mi sie niespecjalnie podoba. Jest troche takie puste.. a zarazem nachalne O.o

Badbanan14 
User
Wychowany na błędach

Wysłany: 2009-08-28, 11:23   

Bardzo minimalistyczna praca, osobiście podoba mi się, mógłbyś jednak zastosować jakieś kolory, może dorzycić jakiś grandier, by urozmaicic prace. Chodzi mi o przedstawienie loga w wersji web2.0, bo jak mniemam to powyżej to wersja druk :) .

ps. skorzystam ze już zrobiliście tu sobie małe offtopowe bagienko, wiem Crow grabie sobie i wg, ale:
"zawsze było tak samo" nie zgodzę się z tym, przez pół roku to forum przeszło ograomna metamorfozę, według mnie na gorsze, ale chyba jeszcze za wcześnie by oceniać, mam nadzieję, że jednak wyjdzie na dobre.
Ciągle mówisz, że kiedyś bylo wiecej luzu i wg wszyscy sie mogli obrażać bluzgać, poniżać, a wcale tak nie było, cozywiśćie były spięcia, ale wacale nie częstsze i nie poważniejsze niż teraz. Więc prosze Cię Crow nie twierdź, że wiesz jak było, bo z tego co widze to nie wiesz, i raczej nic w tym dziwnego. Zgadzam się z tym, że czas już dać spokuj przeszłości, bo do nikąd nas to nie zaprowadzi i wziąść się za budowę porządnego forum graficznego, bo mamy ogromny potencjał i tym optymistycznym akcentem kończę wypowiedź :)
@Moonlight człowieku nie wiem czy to przeczytasz, ale jeśli to weź dorośnij i zacznij żyć terazniejszością, bo tak jak do przeczkola już nie wrucisz tak "starego G4U" nikt ci nie wczaruje. Dla mnie, jesteś tu mile widziany ponieważ z tego co pamiętam jesteś solidnym grafikiem z masą pomysłow. Pozdrawiam
@Mariusz sorry za tego posta, nadrobie następnym razem :)

Sygnatura by aLabsko, dzięki.

Mariusz10 
User

Wysłany: 2009-10-01, 17:58   

Galeria zarosła, trzeba odświeżyć hehe

http://iv.pl/images/7rxe5r18m8gea40exqc.jpg

kolas 
User

Wysłany: 2009-10-01, 18:04   

Najs. Fajne kolory i symbol. Zmieniłbym ciemniejszą czcionkę na jakąś niestandardową, bo tak wygląda zbyt hm.. prosto ;P Ale dość ładnie. Tylko nie wiem czego to logotyp ;]

Mariusz10 
User

Wysłany: 2009-10-01, 18:06   

Taki ooo
Nie myślałem nad konkretną dziedziną, a nad grafiką heh

Odpowiedz do tematu