Oferujemy sprzęt kosmetyczny w najlepszej cenie. Zostań konsultantką Oriflame i odbierz nagrody.
Poprzedni temat «» Następny temat
Logotypy Mariusz10
Autor Wiadomość
Mariusz10 
User

Wysłany: 2009-08-12, 11:10   

ryan napisał/a:
czcionka wg mnie nie powinna byc rozmazana.
calkiem fajnie.

sam robisz te wszystkie pen toole ?

Tak sam

-Co do czcionki to nie wiem czemu tak wyszlo, moze komprezja na .jpg hmmm

[ Dodano: 2009-08-13, 14:10 ]
http://iv.pl/images/5lzb0h75qynb3mxydst.jpg

crystaL 
User

Szmal: 5000g4u
Wysłany: 2009-08-13, 14:30   

company dal bym ciut wyzej i jedno S (to w kolku :d) w zupelnosci by wystarczylo :D

Badbanan14 
User
Wychowany na bledach

Wysłany: 2009-08-13, 17:10   

Rowniez wydaje mi sie, ze to S wyzej jest zbedne, scisnal bym to w pionie, kolory jak zwykle dobre.

kolas 
User

Wysłany: 2009-08-13, 20:11   

Logos forum calkiem ladny, bledow nie widze ;] lodzie Galeono - te kreski troche poucinane na dole, taki sredni ;P Bull Bamb mi sie podoba, fajne polaczenie kolorow, tylko troche nie wiadomo o co chodzi, o czym juz Banan wspomnial ;] W 'AcessQuestionos' bym dosycil niebieski, bo wyglada blado przy czerwonym ;P W ostatnim podzielam zdanie wyzej komentujacych - jedno kolko z S by wystarczylo, 'company' podwyzszylbym, badz oddzielil lekka kreska i zostawil tak jak jest :P Te ostatnie logosy calkiem fajne i z pomyslem ;]

Mariusz10 
User

Wysłany: 2009-08-21, 12:38   

http://iv.pl/images/yar0g250u7yn6kpgvy4.png

tak na szybko xD
wiem wiem chyba najslabszy, choc moze...?!

Moonlight 
User

Wysłany: 2009-08-22, 11:45   

Tak, najslabszy, logotyp slaby, sygnet w ogole bez pomyslu. Pare kolek ze zmienionym opacity. Po za tym to nie jest logo, bo loga sie robi w programach do tego przeznaczonych.

Wszystkie logo bez polotu i pomyslu, loga maja byc zwiazane z czyms co firma robi a nie pare koleczek.

Logotyp to czcionka a sygnet to znak graficzny.

Mariusz10 
User

Wysłany: 2009-08-22, 12:03   

Nie lubie ludzi ktorzy wpadna TU, na forum raz na "jakis czas" (przez co rozumiem baaardzo zadko), a mieli wcale nie wpadac ehh zal.pl dzieci NEO i tyle

Pokaz cos swojego?!! widziales dzisiejsze loga? chyba nie to radze obejrzyj ;) przyda Ci sie to!

Moonlight napisał/a:
Po za tym to nie jest logo, bo loga sie robi w programach do tego przeznaczonych.

Woo serio?!
Nie umiem jeszcze w pelni bdb poslugiwac sie Ilu, a Corela nie za bardzo lubie ;)
Tu nie chodzi narazie o to gdzie (w jakim programie) jest to robione, a jak wyglada, czy sie podoba :| zal

Moonlight 
User

Wysłany: 2009-08-22, 23:37   

Mariusz10, wybacz, widocznie nie umiesz przyjac krytyki, chcialem tylko napisac ze brak ci pomyslow i tyle.

Mariusz10 napisał/a:
widziales dzisiejsze loga?

Widzialem, widze codziennie, w grafice, szczegolnie tak malo komercyjnej jak my wykonujemy wazne jest to by w logu zobrazowac czym dana firma badz instytucja sie zajmuje, wiec bez obrazy ale takie sa realia.

Wpadlem akurat dzis po adresy do stockow, ocenilem bo mi sie chcialo, powinienes sie cieszyc ze wpadlem akurat do twojej galerii, wiec nie wiem o co te bunty.

Aha, nie nazywaj mnie dzieckiem neo, poniewaz nie bylo Cie wtedy kiedy forum rozkwitalo, za czasow Fujiego i sylwu$, wiec jestem tutaj dluzej od ciebie i nie masz prawa tak mnie nazywac, bo nawet mnie dobrze nie znasz.

Pozdrawiam. Nie pisze wiecej bo znowu Pan Crow zareaguje, a zapewne po tym poscie na 100% to zrobi. :|

Crow 
Administrator

Wysłany: 2009-08-23, 03:06   

Mariusz z gory przepraszam za moja wypowiedz ktora bedzie odbiegajaca od tematu logotypow ale juz powoli takie zagrania z strony Fluffiego zaczynaja mnie irytowac wiec ..panie Moonlight omawialem juc panu na pw ze nikt nie bedzie tolerowal kolejnych prowokacyjnych zachowan jak np ta teraz 'i jak zwykle nic nie dotarlo... malo tego patrzec sie juz nie da na te twoje zale o ''czasach kiedy to na forum bylo ah oh ...' ,zawsze bylo tak samo , z tym ze wtedy mieliscie za nadto luzu w swobodzie wymowy krytykowaniu, ponizaniu innych i nikt z tym nic nie robil i jesli myslisz ze wymieniajac zawsze nicki bylych adminow cos wskorasz w tej sprawie no to na wstepie powiem ci ze sie grubo przejechales'' , niestety oni nie maja czasu na takie pierdoly jak to o czym pisze w tej chwili ...wiec pomysl z powrotem do starych korzeni odpada '' po za tym Fluffy miej litosc.. oprocz mnie kilka osob zauwazylo ze wchodzisz tutaj tylko po to aby napisac ze kiedys bylo lepiej... lub dodac jakis negatywny wpis ...badz chcesz pokazac ze jak na swoj wiek jestes nie co wyzej intelektualnie niz pozostali ..
Moonlight napisał/a:
szczegolnie tak malo komercyjnej jak my wykonujemy wazne jest to by w logu zobrazowac czym dana firma badz instytucja sie zajmuje, wiec bez obrazy ale takie sa realia.
co jest blednym mysleniem i widac to tu
Moonlight napisał/a:
ha, nie nazywaj mnie dzieckiem neo, poniewaz nie bylo Cie wtedy kiedy forum rozkwitalo, za czasow Fujiego i sylwu$, wiec jestem tutaj dluzej od ciebie i nie masz prawa tak mnie nazywac, bo nawet mnie dobrze nie znasz.
(tu sie usmialem) co ma data zarejestrowania do bycia/nie bycia dzieckiem neo - nie mam pojecia.... ale wrocmy z powrotem do tych tanich gierek '' albo w koncu dodajesz cos o mnie w mniej lub bardziej zauwazalny sposob ( screen 3 i 4) po czym jak gdyby nigdy nic naciskasz wyloguj''.. sprostowanie ''Sam sobie zaszkodziles wybrykami na forum i nie probuj szukac w mojej osobie kozla ofiarnego'' prawda jest taka ze utraciles swoj szacunek na tej stronie i za wszelka cene chcesz go ponownie zdobyc w taki o to glupawy sposob .. Kolego nie tedy droga , moze czas pomyslec ze lepszym rozwiazaniem bedzie zaprzestanie robienia z siebie niewiniatka..no i myslalem ze jestes dosadny w swoich wypowiedziach :
Moonlight napisał/a:
lol Blokujcie mnie dalej, mam inna miejscowke wiec raczej tutaj wpadac nie bede... zegnam
jak to ktos kiedys napisal ''kliknac klawisz wyloguj i zapomniec o graphic4u." bylo by w twoim przypadku wskazane

Klik 1 < ''Wielka akcja pajacyk'' podpis ktory tak samo tyczy sie tego co napisalem wyzej .. brak mi slow

http://iv.pl/images/i5n88jcfcrmvf9gd2fk.png

Klik 2 < Tutaj widzimy oburzenie o swoje wybryki.. co jest niedorzeczne..wrecz powiedzialbym absurdalne ''

Klik 3 < Tutaj kolejna prowokacja

..
Klik 4 < i tu to samo..

P.S -Chyba robisz to celowo... albo dalej pozwalasz soba manipulowac przez pewne osoby'' i takim czyms sam sobie szkodzisz/zaszkodziles... myslalem ze obejdzie sie bez takich postow ale widocznie inaczej sie nie da i mysle ze powinienes sobie odpuscic takie zagranie no chyba ze masz ochote przeczytac kolejny temat SPISEK ale z toba w roli glownej ''

Mariusz10 
User

Wysłany: 2009-08-23, 14:30   

Moonlight napisał/a:
Mariusz10, wybacz, widocznie nie umiesz przyjac krytyki, chcialem tylko napisac ze brak ci pomyslow i tyle.

Krytyki? To krytyka, sam napisalem, ze to chyba najgorsze moje logo ;)

Moonlight napisał/a:
Widzialem, widze codziennie, w grafice, szczegolnie tak malo komercyjnej jak my wykonujemy wazne jest to by w logu zobrazowac czym dana firma badz instytucja sie zajmuje, wiec bez obrazy ale takie sa realia.

To jednak jak napisalem wczesniej, nie znasz nowych realiow w robieniu logotypow ;) popatrz po niektorych firmach, wiecej firm/instytucji stosuje teraz "loga" w ksztalcie napisow i to tez wyglada ladnie, wiec radze poszperac po necie ;P

Moonlight napisał/a:
Wpadlem akurat dzis po adresy do stockow, ocenilem bo mi sie chcialo, powinienes sie cieszyc ze wpadlem akurat do twojej galerii, wiec nie wiem o co te bunty.

laska?! O dzieki seriooo ;) ;)

Moonlight napisał/a:
Aha, nie nazywaj mnie dzieckiem neo, poniewaz nie bylo Cie wtedy kiedy forum rozkwitalo, za czasow Fujiego i sylwu$, wiec jestem tutaj dluzej od ciebie i nie masz prawa tak mnie nazywac, bo nawet mnie dobrze nie znasz.

Przepraszam za to "dziecko NEO", wybacz!
A co ma "tamtejsza" sytuacja, do tej co jest teraz, sa uzytkownicy a ze sie troche zmienilo, tak jest wszedzie, wiec ... no nic zal!

Moonlight napisał/a:
Pozdrawiam. Nie pisze wiecej [...]

Nie wierze...

P.S.: Sorry Crow, ale musialem cos wyjasnic
P.S2.: Spoko Crow, niektorym trzeba cos wyjasnic, a moze zrozumieja!

[ Dodano: 2009-08-25, 16:27 ]
http://iv.pl/images/7hgydluz2mbre0kqfuwl.jpg

Jak latwo sie domyslec, logo firmy produkujacej markowe perfumy ;)

KML 
User
lo.

Wysłany: 2009-08-25, 17:15   

Jak to zobaczylem to mi sie skojarzylo ze to sa jakies utleniajace kosmetyki xD

Zupelnie mi to nie pasuje do perfum. Logo tez mi sie niespecjalnie podoba. Jest troche takie puste.. a zarazem nachalne O.o

Badbanan14 
User
Wychowany na bledach

Wysłany: 2009-08-28, 11:23   

Bardzo minimalistyczna praca, osobiscie podoba mi sie, moglbys jednak zastosowac jakies kolory, moze dorzycic jakis grandier, by urozmaicic prace. Chodzi mi o przedstawienie loga w wersji web2.0, bo jak mniemam to powyzej to wersja druk :) .

ps. skorzystam ze juz zrobiliscie tu sobie male offtopowe bagienko, wiem Crow grabie sobie i wg, ale:
"zawsze bylo tak samo" nie zgodze sie z tym, przez pol roku to forum przeszlo ograomna metamorfoze, wedlug mnie na gorsze, ale chyba jeszcze za wczesnie by oceniac, mam nadzieje, ze jednak wyjdzie na dobre.
Ciagle mowisz, ze kiedys bylo wiecej luzu i wg wszyscy sie mogli obrazac bluzgac, ponizac, a wcale tak nie bylo, cozywiscie byly spiecia, ale wacale nie czestsze i nie powazniejsze niz teraz. Wiec prosze Cie Crow nie twierdz, ze wiesz jak bylo, bo z tego co widze to nie wiesz, i raczej nic w tym dziwnego. Zgadzam sie z tym, ze czas juz dac spokuj przeszlosci, bo do nikad nas to nie zaprowadzi i wziasc sie za budowe porzadnego forum graficznego, bo mamy ogromny potencjal i tym optymistycznym akcentem koncze wypowiedz :)
@Moonlight czlowieku nie wiem czy to przeczytasz, ale jesli to wez dorosnij i zacznij zyc terazniejszoscia, bo tak jak do przeczkola juz nie wrucisz tak "starego G4U" nikt ci nie wczaruje. Dla mnie, jestes tu mile widziany poniewaz z tego co pamietam jestes solidnym grafikiem z masa pomyslow. Pozdrawiam
@Mariusz sorry za tego posta, nadrobie nastepnym razem :)

Mariusz10 
User

Wysłany: 2009-10-01, 17:58   

Galeria zarosla, trzeba odswiezyc hehe

http://iv.pl/images/7rxe5r18m8gea40exqc.jpg

kolas 
User

Wysłany: 2009-10-01, 18:04   

Najs. Fajne kolory i symbol. Zmienilbym ciemniejsza czcionke na jakas niestandardowa, bo tak wyglada zbyt hm.. prosto ;P Ale dosc ladnie. Tylko nie wiem czego to logotyp ;]

Mariusz10 
User

Wysłany: 2009-10-01, 18:06   

Taki ooo
Nie myslalem nad konkretna dziedzina, a nad grafika heh

Odpowiedz do tematu