Poprzedni temat «» Następny temat
moje loga ricardo50
Autor Wiadomość
ricardo50
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-30, 17:54   moje loga ricardo50

zalozenie-mialo byc proste dla konkretnego realnego kola bez upiekszen gradienowych cieni odbic.dlaczego bo byc moze bedzie drukowane na polarowskich koszulkach.jak bedziecie oceniac prosze najpierw przeczytac to co wczesniej napisalam

poprawiona wersja

chours 
User
upsideDOWN

Wysłany: 2008-10-30, 18:15   

nieciekawa typografia, za duzo czcionek roznych uzytych, obramowanie przy napisie 'POLAR' zbedne, no i blad jeden sie wkradl w slowie 'wedkarskie'. tam chyba 'e' powinno byc :) zle dobrane odcienie zieleni, moim zdaniem tez...

photoxeros 
User

Wysłany: 2008-10-30, 18:17   

jak wyzej logotyp slaby i jak dla mnie bardzo duzy... za duzo napisow za malo loga ;)

ricardo50
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-30, 18:32   

photoxeros nie chce byc zlosliwa ale odsylam do tego co napisalam przed logiem czytaj ze zrozumieniem:P tu ma byc widoczna nazwa konkretnego istniejacego kola a nie znaczek w znaczki to ja sie moge bawic przy technologi lub biznesie

ps.kolor zielony i e zostanie jeszcze dzis poprawione wieczorem

byCinek 
User
www.byCinek.yoyo.pl

Szmal: 3000g4u
Wysłany: 2008-10-30, 20:24   

no wiec tak, jesli to ma byc kolo wedkarski to najlepiej aby odrazu sie z nim kojarzylo. Kiedy uslyszysz wedkarstwo to odrazu myslisz o rybach, wedce czy o haczykach.
Jesli logo bedzie widnialo na polarowych koszulka ktore zapewne beda granatowe lub w jakis ciemnych barwach to lepiej zrobic biale logo oraz wszystkie napisy, aby z daleka rzucaly sie w oczy (zwiazane jest to rowniez z kosztami nadruku) natomiast jesli logo bedzie pokazywane w sieci mozna sobie pozwolic na rozne barwy.

btw. ASP ?

chours 
User
upsideDOWN

Wysłany: 2008-10-30, 20:27   

z tymze nie moze byc ryba, tylko musi byc to kolo :) takie ma zlecenie :P pani pisala o tym :)

ale moze sprobujesz pogadac o temacie nowego loga?? :D

ricardo50
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-30, 21:09   

chalers + za poczucie humoru D: byCinek polarowskie od polaru-nazwy!!!(wrocek-polar kojarzysz?)nie od materialu :/ i niekoniecznie granatowe bo niby czemu?Z tego co wiem do tej pory byly koszulki biale ;) chalers kolo dlatego bo nijak mi wychodzily rybki pipki itp lol oraz chaczyki taki mialam pomysl a zanim zrobil sie taki ksztalt bylo przed nim 10 wersji a ja daje taka ostateczna.jak juz bede robic fikcyjne loga to sie w rozne rzeczy pobawie ale tu musialam troche nawyrezyc szare komory by nie kombinowac za duzo.Prawdziwy grafik musi myslami byc trzy kroki do przodu no nie?

"zwiazane jest to rowniez z kosztami nadruku" no i nareszcie Ktos konkretnie mysli

Fuji 
Administrator

Wysłany: 2008-10-31, 09:52   

ricardo50 napisał/a:
......ale tu musialam troche nawyrezyc szare komory by nie kombinowac za duzo.Prawdziwy grafik musi myslami byc trzy kroki do przodu no nie?

3 Pasek od dolu w kolku jest nie rowno. Napis polar wzgledem logotypu(kolko) nie jest wycentrowany w pionie. Napis Wroclaw proponuje dac mu dlugosc liter "LAR" .
Nie przyciagaj az tak bardzo napisu Wroclaw do napisu POLAR. Wywal obrys i pomysl nad kolorystyka napisu Wroclaw. Mozna tez txt Polar wciagnac bardziej w logotyp. ( obecnie przykleil sie do marginesu)

Pozdrawiam

ricardo50
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-31, 23:26   

Fuji 
Administrator

Wysłany: 2008-11-02, 22:35   

Wybacz ale straszne sa te prace. Musisz cwiczyc.

ricardo50
[Usunięty]

Wysłany: 2008-11-10, 18:16   

nowa pracka logotyp dla firmy sprzedajacej rury pcv

chours 
User
upsideDOWN

Wysłany: 2008-11-10, 19:49   

gradienty w logo? chyba sie tak nie robi..
widac pare niedorobek, jak np czerwone kolko w 'o' nie wszedzie styka sie z czarnym obramowaniem, poza tym to kolko i tak chyba jest zbedne, nie wyglada dobrze :)
czcionka tez niestety nie za ciekawa...

te ukosniki na gorze nie sa wyrownanwe w poziomie, podobnie trojkatny daszek...

ricardo50
[Usunięty]

Wysłany: 2008-11-10, 22:24   

kolejna poprawiona wersja

[ Dodano: 2008-11-10, 22:42 ]

Sp!ke 
User

Wysłany: 2008-11-11, 08:56   

Nadal jest to wszystko krzywe ;) i za duzo kantow (pikseli).
Lepiej zrob nowe logo z uwzglednieniem wszystkiego co bylo napisane wyzej :P

ricardo50
[Usunięty]

Wysłany: 2008-11-11, 12:36   

no to wstawiamy kolejna wersje:P

[ Dodano: 2008-11-11, 12:48 ]

Odpowiedz do tematu