Wyjasnienie: Tym razem tematem tego konkursu jest Krajobraz. Wydaje sie proste i nudne? Nic bardziej mylnego ;] ladne krajobrazy potrafa zapierac dech w piersiach, a narysowanie ladnych roslin, nieba i efektow atmosferycznych wcale nie jest takie proste. Spokojnie, nie musi to byc zaden rysunek PRO, ale glownie liczy sie to ze sie probowalo wlasnych sil, bo "cwiczenie czyni mistrza".
Czas pracy nieograniczony, moga to byc zarowno prace tradycyjne wykonane olowkiem, farbami itp. jak i cyfrowe.
Prace nalezny oddawac do mnie 10.08 - 17.08 do godziny 20:00.
Glosowanie rozpocznie sie 17.08 o godzinie 21:00 i bedzie trwalo do 22.08
Mozna tez dodac wlasny dopisek do pracy ktory zostanie umieszczony w glosowaniu pod praca.
Gdzie taka tematyke mozna spotkac?
- Jako obrazek do ksiazki fantasy
- Conceptart krainy lub miejsca do gry
Moje propozycje:
1. Jak to narysowac
- Horyzont powinien znajdowac sie ponizej polowy obrazka. Nie znaczy to ze musi.
- Im dalej jest przedmiot tym jest jasniejszy. Jest to spowodowane atmosfera wiec im dale dana rzecz sie znajduje tym bardziej jest "zakryta" mgielka ktora przybiera kolor nieba. Oznacza to tez zmniejszenie kontrastu.
- Dobra metoda jest rysowanie obrazka od gory do dolu czyli np. najpierw niebo, potem gory, 2 plan i w koncu 1 plan.
soorki jeszcze raz ale cos mi sie k***a z netem dzieje i mam posty jako gosc xD Tamte postyy do usuniecia xD
Tu Oryginal
To moze dlatego, ze inni mysleli, ze ty bedziesz bral udzial i nie przeslali prac xD
Ja mialem przeslac ale bylem na wakacjach i nie wyrobilem sie xD moze by tak dac inny nowy termin xD ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum