Wiec tak: typografia lezy na plecach i placze, brzydka czcionka w logu, "ostatnie prace", "dzis jest..."to tez za duze, menu to juz wg o wiele za duze, dawaj czcionke maks 14, nie mozesz dawac antyaliasingu w contencie. Logowanie - za duze pola do wypelnienia, przycisk tez za wielki, pole statsow bez sensu, za duze i niepotrzebne, ta "falka" pomaranczowa za duza i ma jakas dziwna obwodke. Napisz cos wiecej o sobie, ile juz robisz, ktory to lay, zebym wiedzial jak cie traktowac.
To napisz jakich czcionek uzywac do lay, i bedzie GIT.Z miesiac temu mialem przerwe od przerwy wykonalem 2 lay , Szary, i Ten, Grafike wykonuje z ponad rok, ale bardzo malo czasu poswiecam na grafike... podstawowe rzeczy wykonam w PS
Ten Pen tool to tragedia, nie pasuje tam i ten kolor :OO blee
Obryska na czerwono po lewej :O co to ma byc??
Czcionka w menu za duza, uzywaj na 11-13px gora
Ten prostokat w menu podpatrzyles od wolnego on zrobil taki sam heh
Stopka slaba
Typografia paada!
czlowieku, przysysajac sie do pracy innych i zerujac na nigdzie nigdzie nie dojdziesz, co najwyzej sie osmieszysz, bo wczesniej czy pozniej ktos sie skapnie i wtedy bedziesz w ciemnej dupie, byles jeszcze na tyle glupi by ripowac prace czlonka forum.
Radze ci teraz ladnie przeprosic wolnego i usunac ta "prace"
O l.ol, wescie sie Uspokujcie,moge przysiadz ze nie skopiowalem zadnej pracy OMG .. Faktycznie podobne ale naprawde tego nie skopiowalem, przeciez to takie proste ,ze szok ..
Menu tlumacze ..
wypelniamy kolorem warstwe #1692a4 powielamy warstwe, na nowej warstwie wypelaniamy do polowy kolorem bialym krycie 8% brush czcionka i to wszystko .. mozecie se nie wierzyc, ale ja mam ubaw, czuje sie jak prawdziwy grafik, chociaz nim nie jestem, )
nie chodzi o to czy ty to zrobiles... a o to ze to zgapiles od wolnego.. czyli nie masz zadnej wyobrazni i kreatywnosci a wszystkie twoje prace beda poprostu pracami innych w twium wykonaniu... i nie mow ze w zyciu nie widziales jego pracy bo to praktycznie niemozliwe zeby 2 osoby wymyslily prawie identyczny panel logowania czy menu...
Hmm.. a to moze je Ripowalem Wiesz ale naprawde ciezko ustawic wszystko tak samo. masz tyle samo gwiazdek w hasle, taki sam radius zaokraglenia, odleglosci miedzy soba...
Ok ludziska koniec Offtopu, kolega ma nauczke na przyszlosc. Kazda kolejna wiadomosc ktora nie ma w sobie oceny bedzie ukarana warnem
"O l.ol, wescie sie Uspokujcie,moge przysiadz ze nie skopiowalem zadnej pracy OMG .. Faktycznie podobne ale naprawde tego nie skopiowalem, przeciez to takie proste ,ze szok .. "
W sumie sam siebie niszczysz... nie chce byc "zlym i niedobrym userem, ktory wpada tylko po to zeby okrzyczec" ale chyba tak musi juz byc...
Kopia to kopia i nie mozesz sie tego wypierac. ladnie przepros, nawet jesli nieswiadomie to ewidentnie skopiowales! Jezeli chcesz kiedys bawic sie w grafika na sprzedaz, to nie mozesz tak robic. Bo znajdzie sie autor pracy ktora "swiadomie lub nieswiadomie podpatrzyles" i tak Ci zjedzie opinie ze przez rok nie bedziesz mial klienta i srodkow do zycia. Przy czym moze Cie ciagnac po sadach o byle co. To tylko forum, ale forumowe nawyki zostaja... wiec lepiej Cie zjechac juz niz zebys pozniej sie marnowal klucac z jakas firma.
Mam nadzieje ze Cie nie zrazilem. I prosze wez to do siebie(inni tez)
- - -
Co do oceny, jak juz trzeba:
Uklad lezy, nie ma w tym ani kszty ladu i skladu. Przemysl milion razy zanim cos dasz tam "gdzie dasz". Wszystko za duze. Ciezko sie znalezc.
Typografia: do tekstu pisanego na stronie w newsach, czy kategoriach uzywaj Ariala/Tahomy/Verdany. Sam polecam Ariala 11pt, z odstepem liter od siebie 10pt i jakims normalnym opdstepem linijek tekstu. Na NONE!!!! pomysl czasem o biednym koderze. Projektowanie to nie tylko klepanie "to tu, to tu" masz myslec za wszystkich! Co koder moze a czego nie, co bedzie funkcjonalne, a co nie. Co klientowi potrzebne, a co nie!.
Typografia Menu: Nastepna tragedia. Uzywaj czcionek nie za duzych, latwych do przeczytania.
Boczne menu: nie wiem po co Ci tyle strzalek...
---
Mialem pisac dalej... ale juz mam dowod plagiatu ktory ewidentnie jest plagiatem, kopia etc etc.
Przypatrzmy sie bocznemu menu: u wolnego(audia) mamy 14 strzalek co okolo 5/6px
U Ciebie mamy 12 strzalek (2 odciete) co okolo 5/6px. Przy czym wiekszosc nie potrzebna, zle ustawiona etc. zeby bylio ladnie musial bys uzyc takiego samego odstepu jak audia...
lecz tego nie zrobiles. Mogles w sumie caly lay skopiowac...
Albo ladnie napisac INSPIRACJA(PLAGIAT) PRACY WOLNEGO...
---
Oceny nie daje... prosze bardziej o warna niz oceniac klamce... sorry swiat jest brutalny.
---
Edit2:
Jeszcze ten Copyright by Dreszczyk... no wez sorry... przyznaj sie chociaz i bedziesz wiedzial na nastepny raz.
Wiec tak: typografia lezy na plecach i placze, brzydka czcionka w logu, "ostatnie prace", "dzis jest..."to tez za duze, menu to juz wg o wiele za duze, dawaj czcionke maks 14, nie mozesz dawac antyaliasingu w contencie. Logowanie - za duze pola do wypelnienia, przycisk tez za wielki, pole statsow bez sensu, za duze i niepotrzebne, ta "falka" pomaranczowa za duza i ma jakas dziwna obwodke. Napisz cos wiecej o sobie, ile juz robisz, ktory to lay, zebym wiedzial jak cie traktowac.
Ja sie z toba nie zgadzam, ladnie pasuje tlo do kolorow jakie sa na fottce, style czcionki prawie jak standard na kazdej stronie. Ogolem ladnie.
Znow mnie naszlo, chodz widze ze Dreszczyk emocji juz chyba nie dotknie "autora" ostatniej pracy..
Naspepny dowod to to co napisal Banan:
"Wiec tak: typografia lezy na plecach i placze"
Dokladnie typografia lezy i placze, ale o dziwo... nie wszedzie! Jak zauwazyliscie juz, w logowaniu (Ktorego Pan Nie kopiowal bo " przeciez to takie proste ,ze szok .. " jest rownie dobra(wrecz ta sama) co wolnego...
- - -
"tyle czcionki prawie jak standard na kazdej stronie." Pokaz mi strone z takimi czcionkam
Dobra.Ja jako moderator musze wkroczyc do akcji.Do tej pory sie nie mieszalem, obserwowalem reakcje uzytkownikow.I teraz tak...
Dreszczyk rzeczywiscie zjechal prace wolnego i to widac na pierwszy rzut oka, ale po 12 waszych wypowiedziach powinien juz zrozumiec Dlatego tez zwracam sie najpierw do Dreszczyka - przyznaj sie, albo nie pisz wogole, a nastepnie DO WAS - koniec tematu! Jezeli nie chce sie przyznac to niech sie nie przyznaje.Przy nastepnym ripie tego typu zostanie z forum wyrzucony i bedzie po temacie.Nie ingerujcie w ten temat.Po moim poscie chce zobaczyc albo nowa prace Dreszczyka, albo nie zobaczyc NIC!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum