Poprzedni temat «» Następny temat
Laye Philipa
Autor Wiadomość
Philip 
User

Wysłany: 2009-08-07, 16:35   Laye Philipa

Ostatni. Wygrana z bitwy na innym forum :)
http://philip95.deviantar...ainst-132394653
jak sie podoba to favowac :P

Badbanan14 
User
Wychowany na bledach

Wysłany: 2009-08-07, 17:06   

Nie podoba mi sie ta czcionka, w menu i przy strzalkach, poza tym jakos tak pusto i niemrawo na tym layu.

Sygnatura by aLabsko, dzieki.

Mariusz10 
User

Wysłany: 2009-08-07, 17:21   

Jaki byl temat tej bitwy?!

Mi sie podoba tylo tlo
To podswietlenie w menu :| <zonk> tragediaa
Czcionka w menu za duza i zle wyglada na "duzych literach", do tego jak powiedzial Banan nie pasuje ;)
Pustooo i to mnie odrzuca ;)

Philip 
User

Wysłany: 2009-08-07, 17:38   

Temat byl "strona ulubionego zesplu muzycznego".

Nie zgodze sie z tym, ze czcionka nie pasuje, bo imo jest dobra. Mialem dac jakas tradycyjna, prosta etc.? Ta jest taka jakby "poniszczona" przez co pasuje do klimatu strony.

Cytat:
zle wyglada na "duzych literach"

lol , a skad wiesz jak wyglada na malych literach skoro sa tu same duze? o.O masz ta czcionke czy jak?

Pusto? Powiedzialbym raczej, ze jest przejrzyscie, bo pusto tu raczej nie jest. Nie musi byc przeciez nawalone tekstu wszedzie etc.

Te wasze ocenki takie skape troszke... nic nie powiedzieliscie o typografii, klimacie strony, kolorach... moze byscie troszke rozwineli swoje wypowiedzi?

Aha, i moglbym zobaczyc jakies wasze galerie layow? Wiem, ze to nie liczy sie przy ocenianiu, ale chcialbym wiedziec na jakim poziomie sa ludzie oceniajacy moje pracki ;)

Dzieki za ocenki :)

crystaL 
User

Szmal: 5000g4u
Wysłany: 2009-08-07, 18:15   

Philip napisał/a:
Aha, i moglbym zobaczyc jakies wasze galerie layow? Wiem, ze to nie liczy sie przy ocenianiu, ale chcialbym wiedziec na jakim poziomie sa ludzie oceniajacy moje pracki ;)

To wejdz w dzial web design i sobie zobacz...

Podswietlenie w menu wyglada slabo.
Top tez nie za ciekawy te postacie za ciemne ;)

Mariusz10 
User

Wysłany: 2009-08-07, 19:37   

Gosciu zal.pl i tyle

Jak dajesz prace do oceny to licz sie z tym, ze zostana zle ocnione lub moze ocenione z glowa.
Nie wsciekaj sie za kazde oceny
Ja juz zrobilem troche layoutow i cos mniej/wiecej wiem ;) jak nie wierzysz zapraszam do galerii

I nie "wpieniaj" sie :| bo to jest prostackie ;)

(do admina - spoko, chcialem cos wyjasnic!)

A co do tej czcionki o ktora mi w menu chodzi, poprostu wiem i koniec, zakonczmy temat

ehh nowi

mlody_12 
User

Wysłany: 2009-08-07, 20:39   

Dobrze wiec... chcesz ocenki? bedziesz mial ;)

No wiec jedziemy:

1.Top: Ciemne zdjecie Panow strasznie kuleje, jest tam samo i tylko samo nie ma bajerow... i zlewa sie z tlem(nie da sie go dobrze zinterpretowac(poza tym ze widze 4 panow ktorych bluzy i koszulki sa lepiej widoczne od glow) wiem ze powiesz "mialo tak byc" ale jezeli wszystko jest "tak jak chciales" to nie ma tu co sie wypowiadac. Albo poprostu jestes jeszcze za slaby zeby robic to tak jak chcesz.

2.Menu boczne: Czcionki "imho" sa zle. Nie nadaja ani grama klimatu. Czcionka odstaje od tla. Kolor bialy nie pasuje. Outerglow -.- padlem.

3.Next i Previous patrz gora, czyli czcionki...

4. Ogol: Tlo troche powiedzial bym staromodne.
Podstawowy blad... zrobiles wersje podstrony PHOTOS gdy nikt nie widzial strony glownej... podstrony robi sie pozniej!
Tak! Jest pusto, bardzo pusto... moglbys to troche zapelnic.

---

Kilka rad oprocz tych wyzej wymienionych.

1. z czcionkami w tekscie glownym sobie radzisz, uzywaj Ariala 11pt ew/ Tahoma czy Verdana.

2. Nie licz layoutow, nie liczy sie ile ich zrobisz tylko jak! Nie trac na layout 1 godziny czy 2, ale np 1 czy 2 tygodnie. Rozwaz kazdy element po kilka dziesiat razy. Zrob 2 czy 3 wersje i dopiero wybieraj. Nie targaj nerwow koderowi! Jak myslisz dalby sobie rade? (Choc pewnie tak :D ) Najpierw zapoznaj sie troche z wymogami strony zeby wszystko bylo tak jak byc powinno.

3. Takiego ukladu sie juz nie uzywa, lub zadko szczegolnie w taki sposob.

4. Kolorystyka zabija... jest nieciekawa wypedza ze strony. nie ma tu nic zywego nawet jak na strone takiego zespolu, nic sie nie mryga, nie przyciaga, nie zachwyca...

5. Nie kluc sie z innymi ze masz racje. Jezeli uwazasz ze jest to lay "bez skazy" zapraszam na digart.pl zobaczysz co to jest layout i krytyka. :|

Cudow nie ma... :?

Chodz niezly poczatek.

---

Jezeli chodzi o moje prace: lap"

Portfolio: http://cargocollective.com/kozielkamil#
Digart: http://mlody12.digart.pl/

pozdro

Edit:
Sorry jesli sie gdzies zamotalem / powtorzylem czy zrobilem literowke... glowa mnie juz boli.

Philip 
User

Wysłany: 2009-08-07, 21:46   

lol , ludzie ja sie wcale nie wpieniam. Wyrazam tylko swoja opinie, od was zalezy jak ja odbieracie ;)

mlody_12, hmm... po Twojej ocenie widac ze troszke w tym siedzisz i sie znasz :) Dzieki za rady :) Nie chce mi sie odpowiadac na wszystko co napisales, ale w kilku rzeczach sie nie zgadzam. Nie mam juz sily ich wymieniac, bo jestem zmeczony dzisiaj :P

Mariusz10,
Cytat:
I nie "wpieniaj" sie

nie wiem po czym wnioskujesz ze sie wpieniam o.O
Cytat:
ehh nowi

Gratuluje podejscia do nowych uzytkownikow :|

Darx
User

Wysłany: 2009-08-08, 09:52   

Yymmh...moze w tym nie siedze ale powiem swoje zdanie po wygladzie tego laya ;d

No wiec nie podoba mi sie podswietlenie, jest zbedne. Dalej te napisy fakt faktem sa za duze ;o Wedlug mnie czcionka moze zostac bo pasuje;]

Taka "noob ocenia" xD

Uploader6897
User

Wysłany: 2009-11-08, 10:59   

Praca fajna, nie wiem dlaczego koledzy krytykuja.

IceFresh 
User

Wysłany: 2009-11-08, 22:15   

Uploader6897 napisał/a:
Praca fajna, nie wiem dlaczego koledzy krytykuja.

Bo koledzy sie znaja i mowia od strony graficznej:P

Ja tez w tym nie siedze, ale dorzuce swoje 3 grosze:P
Dla mnie w miare OK, tylko ta glowna czesc strony mogles jakos ladnie wtopic w tlo. No i na gorze postacie strasznie malo widoczni;>

Crow 
Administrator

Wysłany: 2009-11-09, 01:17   

Philip napisał/a:
Gratuluje podejscia do nowych uzytkownikow
Tu nie chodzi o podejscie do nowych uzytkownikow a raczej o gusta i obrone swoich prac , pisalem nie dawno jednemu uzytkownikowi ktory podobnie zareagowal jak w twoim wypadku , ze zakladajac galerie musi liczyc sie z pozytywnym jak i negatywnym ocenianiem , gdyby kazdy pisal ci ze twoje prace sa dobre , wszystko w nich pasuje itp to niczego bys sie nie nauczyl i galeria nie miala by glebszego sensu ..i tak apropos nauczania poprzez ocenianie jestem takiego zdania: ze ktos kto daje pare wskazowek na ktorych bazowal zaczynajac przy tworzeniu jakiejkolwiek grafiki nie musi akurat pomoc a wrecz przeciwnie moze zaszkodzic - narzucanie wlasnego stylu, wiec nie musisz zgadzac sie z opiniami innych ale wypadalo by sie o to nie spinac wiec niektorych zachowan ludzi po prostu nie bierz do siebie i dzialaj wedlug sowich upodoban , 'z biegiem czasu kazdy wyrabia swoja technike i robi co raz to lepsze prace i na pewno nie jest to spowodowane ocenami w jego galerii ale wlasnym zaangazowaniem i czytaniem tutoriali.. pozdrawiam

Odpowiedz do tematu