Pomógł: 14 razy Wiek: 16 Dołączył: 04 Maj 2008 Posty: 996 Skąd: Katowice
Wysłany: 2009-03-17, 19:57
1#Góra jest za duża (chodzi mi o home, about itp).
2#Tło lepiej by wyglądało w jednym, jednolitym kolorze.. najlepiej ciemnym.
3#Tekst główny powinno się ustawiać na none
4#Brak stopki, chodzi mi o coś w stylu: made by Mariusz ®
5#No i trochę pusto
Jak na Twój 1 layout to jest wprost świetnie wielkie graty, czekam z niecierpliwości na kolejne prace
Pomógł: 12 razy Wiek: 19 Dołączył: 13 Mar 2009 Posty: 770 Skąd: Mielec
Wysłany: 2009-03-17, 20:02
1 ale było ćwiczone wczesniej, duzo oglądania tutków i w ogóle.
A co do mojego wytłumaczenia.
ad1. Miała być duża, nie każdemu się podoba rozumiem.
ad2. Moze masz racje, ale nie P
ad3. Był na NONE i tragedia (wygląd)
ad4. popieram mój błąd
ad5. Nie lupie przepychu Lay ma byc chyba schludny
Pomógł: 14 razy Wiek: 16 Dołączył: 04 Maj 2008 Posty: 996 Skąd: Katowice
Wysłany: 2009-03-17, 20:46
Nawet jeśli z none wygląda tragicznie to musisz to jakoś pogodzić, na robieniu schludnych prac nie poćwiczysz.
Im więcej szczegółów na layu tym profesjonalniej wygląda
A po za tym nie kwestionuj moich rad, tylko bierz się za kolejny lay
Pomógł: 1 raz Wiek: 22 Dołączył: 04 Mar 2009 Posty: 73 Skąd: wziąć pieniądze?
Wysłany: 2009-03-17, 21:57
komentarz odnosi się do photo smart
Górne menu jest za duże i nie pisz mi proszę, że takie miało być, bo wygląda koszmarnie. Tak jakbyś robił stronę dla niedowidzących. Kolor tła rzeczywiście nie pasuje, zbyt razi po oczach,a to dlatego, że za bardzo kontrastuje z resztą. Odstęp pomiędzy topem a główną treścią jest za duży - wygląda to bardzo amatorsko, tak jakbyś chciał się pochwalić mało ciekawym tłem. W projekcie użyłeś wygładzanych czcionek nawet w elementach, które będą generowane poprzez html, a tego pod żadnym pozorem robić nie wolno. Układ jest mało ciekawy, powiedziałbym że nawiązuje do poprzedniej generacji www. Ponadto przydałaby się większa line-height w całym tekście na projekcie. Dół strony - ten czarny pasek - po prostu najgorzej wykonany element w tym pliku - chyba sam widzisz jak to źle wygląda.
Ogólnie zasada jest taka - chcesz projektować strony? Najpierw naucz się HTML+CSS, co bez tego będzie Ci bardzo, bardzo ciężko.
wszystko ładnie, pięknie tylko szkoda ze skopiowane z tutoriala... (podałbym link ale nie wiem czy można) tylko troche większe buttony itp. wymyśl sam jakiś layout i go zrób a nie naśladuj inne
Pomógł: 12 razy Wiek: 19 Dołączył: 13 Mar 2009 Posty: 770 Skąd: Mielec
Wysłany: 2009-03-17, 22:03
Napisałeś, że tło razi po oczach. To jakie ma być szare z gradientem...?? Musi się odróżniać. Menu może za duże ale chyba nie mam wyczucia, co do tekstu masz racje. Ten pasek też mi sie nie podoba, ale zostawiłem (zepsuł mi się brush ten z okrągłym rozmyciem i jak nim maluje to rysuje mi kwiatki ). Ok dzięki za krytyke.
Wysłany: 2009-03-18, 12:24
nie rób wszystkiego tak samo jak z tutoriali, albo w innych projektach... pomyśl sam jak to ma wyglądać... narysuj sobie na kartce, a dopiero potem otwórz PSa czy tam Gimpa i ognień !
Wysłany: 2009-03-18, 19:04
Pietras napisał/a:
nie rób wszystkiego tak samo jak z tutoriali, albo w innych projektach... pomyśl sam jak to ma wyglądać... narysuj sobie na kartce, a dopiero potem otwórz PSa czy tam Gimpa i ognień !
Postaram się!
[ Dodano: 2009-03-20, 08:45 ]
Witam, no i kolejna praca "moja" hehe
Taka troche firmowa, może nie za dobra, ale uczę się. Oceńcie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum