Wysłany: 2010-04-15, 21:38
Glowna czcionka powinna byc na none, Menu troszke nudne (poczytaj tuty i popatrz jak inni to robia)
Nie moze stock (obrazek) zajmowac wiekszosci strony , nie rob takich duzych napisow bo ludzie nie sa slepi a to tylko zajmuje miejsce (i wygladanie malo profesionalnie), logo nie takie zle ale to tylko napis przydal by sie jakis znaczek obok tego
Narazie tyle, zapraszam do czytania tutow, polecam :
nie rob takich duzych napisow bo ludzie nie sa slepi a to tylko zajmuje miejsce (i wygladanie malo profesionalnie)
Duze napisy wcale nie neguja profesjonalizmu, bardzo zly argument. Wg mnie calkiem fajnie prezentuja sie te duze naglowki, przejrzyste docierajace do odbiorcy. Kazu teraz rozdzielczosc zaczyna sie od 1024, aktualnie siedze na 1280 i smialo moglby je jeszcze powiekszyc - nie raza one oczu, nic z tych rzeczy. Strona ta ma swoja pewna estetyke.
Stock jak to ujales, moze zajmowac spora czesc strony, jesli bedzie w jakis sposob przemawial do usera, moze to byc slideshow etc.
przyklad:
justinwaddell.com
Spory slider - bardzo ciekawy cub3r polecam - spore naglowki strona bardzo przejrzysta - traci profesjonalizm? nie.
Reasumujac - z tej mini stronki mozna wyciagnac cos na prawde fajnego, sadze ze duzo spraw wyjasnilo by gdyby autor przekazal nam jaki ruch zaplanowal dla tej strony - tj odwolujac sie do w/w menu - jakis js/flash/css/hovery?. Troche popracowal bym nad odswiezeniem szablonu, jest troche ciezki. Typografia rowniez do przedyskutowania. Nie wiem ktory to Twoj szablon ale jak dla mnie kreujesz fajny styl.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum