Wysłany: 2009-06-22, 17:05
nie bierz sie za layouty dopoki sie nie nauczysz photoshopa...najlepiej sie uczyc na tagach....ten lay tragedia... kolory?bleeee ...buttony?dales zwykly gradient jeszcze ten pierwszy stopka out, czciona na none, ogolnie naprawde bardzo kiepsko...rob tagi nie baw sie w web bo to trudna sztuka...:P
Wysłany: 2009-06-22, 17:34
Refresh napisał/a:
nie bierz sie za layouty dopoki sie nie nauczysz photoshopa...najlepiej sie uczyc na tagach....ten lay tragedia... kolory?bleeee ...buttony?dales zwykly gradient jeszcze ten pierwszy stopka out, czciona na none, ogolnie naprawde bardzo kiepsko...rob tagi nie baw sie w web bo to trudna sztuka...:P
A tu sie nie zgodze, tagi nic nie ucza do webdesignu. Co do laya to:
- w contencie czcionka musi bys na none (nie moze byc wygladzona)
- Kolorki raza po oczach
- strone wypelniaj Lorem ipsum
Wysłany: 2009-06-22, 18:03
wolny napisał/a:
Refresh napisał/a:
A tu sie nie zgodze, tagi nic nie ucza do webdesignu. Co do laya to:
- w contencie czcionka musi bys na none (nie moze byc wygladzona)
- Kolorki raza po oczach
- strone wypelniaj Lorem ipsum
tagi nie ucza webdesignu ale ucza poslugiwania sie ps'em w pewnym stopniu i o to mi tutaj chodzilo:)
Lorem Ipsum- jest to tekst uzywany do wypelniania przestrzeni na stronach web (miedzy innymi), jest to tekst po lacinie dzieki czemu ukazuje jak tekst bedzie wygladal na gotowej stronie, a jednoczesnie nie odwraca za bardzo uwagi.
http://pl.lipsum.com/
Za mocne kolory- znaczy to tyle, ze jesli masz palete barw w PS to tym koleczkiem odjezdzasz od prawego gornego rogu w ktoras strone lewo, dol, po skosie
Przede wszystkim pamietaj o wymiarach 1024x768 to minimum przy stronach ktore maja zawierac cos wiecej niz dane osobowe, czy podstawowe info i 2 zdjecia.
Niezle dobrales kolory, praca nie jest juz tak oczojebna jak poprzednia.
Logo wyglada dosc dobrze, jednak nie podoba mi sie napis- za duzo efektow i menu, uzywaj czcionek Verdana, tahoma, arial one najlepiej sprawdzaja sie w webdesignie, odbicie w menu troche za mocne. Stopka w sumie tez nie najgorzej wyglada, mysle ze mozesz sprobowac dokonczyc ta prace, nie osiagniesz od razu jakis super rezultatow, ale z czasem sie nauczysz, a kazdy lay bedzie przychodzil latwiej i wygadal lepiej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum