Poprzedni temat «» Następny temat
#Matt layout's
Autor Wiadomość
mako 
User

Wysłany: 2010-05-17, 18:49   #Matt layout's

Moj pierwszy layout (portfolio z starym nickiem) naprawde slabo

http://i40.tinypic.com/34xf7sw.png

Kazu 
Moderator

Wysłany: 2010-05-17, 20:14   

Witaj Matt ;)

Zacznijmy od podstaw.
Wielkosc - staraj sie aby szerokosc tla miala minimum 1000 pxl. (np. 1000x1100)
Glowny tekst layoutu (czyli taki ktory bedziesz chcial aby po zakodowaniu dalo sie kopiowac i prosto edytowac) powinien byc ustawiony na none. (w Twoim przypadku jest to sharpe jesli sie nie myle)
Przy uzywaniu tej czcionki pamietaj jednak aby uzywac tylko czcionek podstawowych windowsa (systemu), takich ktore na 100% inni tez maja u siebie na komputerze.
Przyklady takich czcionek: tahoma, arial, arial black, veradna itp...
Za tym tez idzie typografia i wiele innych pierdol ktore poznasz pozniej ;)

Szczerze mowiac bardzo bardzo duzo popelniles bledow w tym projekcie ale nie zniechecaj sie ;)
Popatrz jak u innych to wyglada, jakie stosuja zastosowania (nie chodzi mi tu bron boze o kopiowanie i robienia identycznej grafiki ;) )

Zazdroszcze Ci iz zaczales sie interesowac grafika w tak mlodym wieku, duzo przed Toba i jesli nie stracisz szybko zapalu mozesz byc naprawde swietnym grafikiem ;)

Pozdrawiam Kazu ;)

mako 
User

Wysłany: 2010-05-17, 20:31   

Dziekuje za komentarz i ocene, jak juz wiesz mam mlody wiek, ale nie strace zapalu do grafiki :) Tylko pewnie przerzuce sie na Photoshopa, lecz ja nie jestem bystry i madry mam tam moze srednia 4,5 ale to i tak nie o to chodzi. Moja wyobraznia jest mala, nie mam pomyslow i innych mysl. Nie dlugo zrobie nowe.

LoremIpsum
User

Wysłany: 2010-05-19, 20:52   

Witam,

Pardon za offtop: Kazu miast komentowac szablony ktorym smialo mozna by wytykac po XX wad i niedociagniec - radze zalozyc sensowny temat w ktorym bardziej doswiadczeni uzytkownicy wpisywali by konkretne rzeczowe rady - bo bez podstaw ciezko cokolwiek zrobic :) - Wiec zanim ktokolwiek wrzucil by szablon do oceny - uprzednio zajrzal by do obowiazkowego tematu i sam wyeliminowal bledy z polki 'podstawy'. Takie prowadzenie rozmow do niczego nie prowadzi - powielanie oklepanych formulek i schematow.

Szablonu nie no oceniam bo co moglo byc spieprzone - jest. Fakt, sa rzeczy do ktorych dochodzi sie samemu takie jak. np styl - ale sadze ze oczytanie i umiejetne selekcjonowanie tego co na prawde sie przydaje(tj. to co pisza art. etc), nie zaszkodzi.

a zacznij od pobrania ps cs2 :) - nie bedziesz rozczarowany.

Cytat:

Kazu - dlaczego?

Kazu 
Moderator

Wysłany: 2010-05-20, 15:15   

LoremIpsum napisał/a:
Cytat:

Kazu - dlaczego?

Rzucilem przykladem, to podpowiedz aby nie robil w wielkosciach np. 800x600. Jesli chcesz sprawdzac moja wiedze i umiejetnosci odwiedz moja galerie badz skontaktuj sie przez jakis komunikator jak np. gadu-gadu ;)

To co napisal LoremIpsum, to niestety racja. Brakuje Ci podstaw ;)
Popatrz jak inni to robia, jakie wielkosci, ulozenie itp.

Powinny Ci rowniez pomoc tutoriale :

http://www.good-tutorials...hop/web-layouts

No obowiazkowo sciagnij np. Photoshopa CS2/CS3 ;)

LoremIpsum
User

Wysłany: 2010-05-21, 12:58   

Cytat:
Jesli chcesz sprawdzac moja wiedze i umiejetnosci odwiedz moja galerie badz skontaktuj sie przez jakis komunikator jak np. gadu-gadu ;)

Kazu nie zabijaj forum - co drugi Twoj post to :"odezwij sie na gg" etc - nie ma sie czemu dziwic ze forum umiera.

A co do Twojej wiedzy oraz umiejetnosci - galerie widzialem - nie mialem czasu komentowac, lecz zrobie to w najblizszym czasie :)

Kazu 
Moderator

Wysłany: 2010-05-21, 13:32   

Chce uniknac off-topu, nie mam zamiaru zasmiecac Matt'emu galerii ;)

LoremIpsum napisał/a:
Kazu nie zabijaj forum - co drugi Twoj post to :"odezwij sie na gg" etc - nie ma sie czemu dziwic ze forum umiera.

LoremIpsum, moze pochwalisz sie swoimi pracami ;)
Bo Ja nie mam zamiaru Ci nic udowadniac ;)

Pozdrawiam Kazu ;)

Chcesz uniknac off-topu ale dalej piszesz ., ogolem nawiazujac do waszego sporu po co LoremIpsum ma cokolwiek dodawac skoro ludzie majac tylko odrobine mozliwosci odegraliby sie na nim i calkowicie bez zadnych podstaw zjechaliby jego prace.. za to ze wypowiada sie w taki o to sposob o was i o galerii - przeciez nie ma to wiekszego sensu ani wplywu na cala sytuacje .// crow

mako 
User

Wysłany: 2010-05-24, 19:55   

Ale spamery, ale bardziej rozumiem Kaza niz Lorema. Kazu winner

Maximus
User

Wysłany: 2011-04-13, 17:03   

jak na layout nawet niezly

Odpowiedz do tematu