Wysłany: 2007-01-29, 22:21 Moj pierwszy raz :D (galeria)
No tak jak w temacie moj pierwszy layout ..... pierwszy raz go zrobilem dlatego prosze powiedziec co dodac bo wiem ze jest ubogi prosze wogole o jakies wskazowki i moze jakies male tutki z gory wszystkim dziex....
Eksperem nie jestem, ale sadze, ze moge dac Ci kilka wskazowek. (czyt. objechac Cie troszke :-) ).
Po pierwsze, zbyt duzo wolnego miejsca. Jest zbyt pusty. Wlasciwie, to taka grafike to w html+css mozna zrobic. (oprocz tego obrazka w rogu), z ktorym i tak bedziesz mial problemy, gdy bedziesz chcial pociac projekt tak, coby z niego strona wyszla.
Miejsce na logo? Layout powinien zawierac jakies logo :-).
Kolejna sprawa, to czcionki. Zbyt duze zrobiles. Teraz jest moda na minimalizm. Czcionki pikselowe itp. (jesli chcesz byc zgodny z konwenansami oczywiscie, ale mi osobiscie zbyt duze czcionki sie nie podobaja).
tak kiedys gdybys wykonal taki first lay to bylo by czego gratulowac nietety teraz lay nie moze byc przyjety jako dobry bo jest po pierwsze zbyt standardowy a po drugie tak jak wspomnial kolega wyzej jest za pusty
- zdjecia w tle sie nie lacza
- ramki nie sa w jednej linii, co psuje efekt
- brzydka stopka
- ta ostatnia kreska po "Kontakt" jest niepotrzebna
- zbyt proste czcionki (wedlug mnie)
Tak. Ta praca jest juz na calkiem niezlym poziomie - w porownaniu z ta pierwsza :-).
Moja krytyka:
+ za pomysl
+ za ciekawe tlo strony
- jak dla mnie zbyt waska
- czcionki do wymiany
- na dole, jak Ci sie konczy pustynia - zamiast bialego powinien byc jakis piaskowy
- na gorze - tak sie brzydko konczy - ucieta. Od gory tez mogles dac efekt podobny do tego na dole (takie jakby powygryzane)
Ale ogolnie praca mi sie podobuje.
BTW.
Ciekawe czcionki sa w packach na forum.
Pack @Walach'a jest calkiem ciekawy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum