chcialbym zaczac tworzyc grafike i chcialbym do tego kupic odpowiednia ksiazke, chcialbym abyscie pomogli mi wybrac odpowiednie oprogramowanie w jakim powinienem sie zaczac uczyc i uzywac tego oprogramowania w przyszlosci, nie chodzi mi o oprogramowanie z latwoscia dla poczatkujacych moze byc to oprograowanie trudne jedynie zeby w przyszlosci spelnialo wysokie wymogi co do grafiki gdyz chcialbym juz uczyc sie z jednym programem przez caly czas. moja grafika bedzie przeznaczana przewaznie dla stron, portali z dziedziny stron www.
Za wszelka pomoc w wyborze serdecznie dizekuje
P.S
Prosze do konkretnego programu dopisac jakie w nim atuty widzicie
Wysłany: 2010-07-29, 12:49
Najlepszym programem do tworzenia grafiki rastrowej czyli grafiki do miedzy innymi tworzenia szaty graficznej (layoutu) stron internetowych jest Adobe Photoshop
Ja osobiscie uzywam wlasnie Photoshopa CS2 po angielsku, po angielsku z liczby tutoriali w tym jezyku umieszczonych w internecie.
Tobie polecil bym Adobe Photoshop CS3, jest to czesc najpopularniejsza w internecie i najlatwiej Ja chyba znalezc (kupic ).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum