Witam, z przyjemnoscia oglaszam pierwszy konkurs Picture of the Week, zabiore sie do roboty...
Temat: Domowy nielad.
Retusz: Kolory, Krzywe, Kontrast, Ostrosc, BEZ DOKLEJANIA.
Termin oddawania zdjec: 10.Sierpien.2008
Termin glosowania: 7 dni po oddaniu zdjec. (17.Sierpien.2008)
Glosujemy metoda slupkowa.
Fotografie prosze przesylac do mnie na PW wpisujac w temacie POTW #1
O! A zastanawialem sie od czego bedzie nowy prowadzacy ^^ prosze, prosze jak szybko powstal POTW
Btw. szkoda, ze nie znam sie na robieniu zdjec bo ten temat co dales az zacheca do wziecia udzialu
Stiker, to taka ode mnie propozycja Niektorzy ludzie (np. ja ^^) nie lubia robic czegos na lapu-capu. Po zrobieniu pracki staraja sie odlozyc ja na pare dni (tak btw. nauczylem sie tego od Fujiego ) by znowu do niej zasiasc. Jezeli to zdjecie tygodnia to taka propozycja by na zrobienie bylo 7 dni - od poniedzialku do niedzieli, przez nastepny tydzien odbywaloby sie glosowanie. zeby nikt nie myslal, ze "Zdjecie Tygodnia" trwa dwa tygodnie to wyjasniam:
1 tydzien:
-robienie pracy na POTW#1
2 tydzien:
-glosowanie prac na POTW#1
-robienie prac na POTW#2
3 tydzien:
-ogloszenie zwyciescy POTW#1 na tablicy ogloszen (pracka widnialaby tam przez tydzien)
-glosowanie prac na POTW#2
-robienie prac na POTW#3
4 tydzien (patrz tydzien 3, zwieksz o 1 numer POTW).
Nigdy nie przykladalem uwagi do terminow SOTWoW, LA, DP itd. ale chyba jakos w ten sposob sa organizowane, nie? Niezbyt rozumiem jak czesto chcesz dawac nowe POTW'y, glosowania itd... no bo 3 dni na zrobienie i co dalej? 4 dni glosowania a zwycieska praca na tydzien trafia na tablice ogloszen. W gruncie rzeczy wychodzi na to samo, ale czasu na wykonanie pracy mniej
Pozdro
PS Ide o zaklad, ze pewnie nie skumalem, ze do czegos takiego dazyc, ze to co napisalem jest bez sensu, ze nie potrzebnie sie trudzilem xD
[ Dodano: 2008-08-04, 16:46 ] sylwu$, A czy prowadzacy moze tez wstawiac swoje zdjecie?
Apropo edycji, to moj pierwszy wystawiony konkurs naprawde sory :P
Ciesze sie, ze pomysl przypasowal Stiker, co prawda nie jestem Sylwia ale osmiele sie odp ^^ prowadzacy jak najbardziej moze brac udzial w konkursach. W SOTW i DP o ile sie nie myle tak sie dzieje i o zadnych bulwersacjach itp. nie wiem
Nie no ci co maja wystawione prace nie moga glosowac bo to by bylo bez sensu ;/
Nie no, moze ktos jest az tak "fair-play" ze widzi:
Aha... moja praca ma nr. 2, ale ten co zrobil nr. 4 jest lepszy... Oddam glos na 4!
Wazne by nie glosowac na swoja, Ty masz wglad czyja praca jest czyja wiec jak zobaczysz, ze ktos na siebie glosuje to po prostu kasujesz jego "vote'a". Albo ostrzej dyskwalifikujesz go.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum